fbpx

EUCORT catalan

Título: EUCORT. Els somnis d'un precursor a la Catalunya de postguerra

Autor: Jesús Cortès i Cots

ISBN: 978-84-18072-38-3

Género: KNDR : Industria manufacturera de vehículos terrestres

Tamaño: 17 x 24 cm

Páginas: 538 páginas

Fecha edición: Junio 2020

PVP Papel: 30,00 € (IVA incl.)

Comprar en formato papel:

libreria letras y libros

lolgo amazon 3

logo bubok

 Y en más de 100 plataformas de todo el mundo

 

Compartir

Título: EUCORT. Els somnis d'un precursor a la Catalunya de postguerra

 

Per a gran part de l’opinió pública, el SEAT “600” va ser el primer vehicle “utilitari” desenvolupat a Espanya a partir de 1957. Però l’empresa catalana “Automóviles Eucort, S.A.”, ja havia dissenyat i fabricat l’any 1946 el primer “cotxe popular” de l’estat.

El seu fundador va ser Eusebio Cortès Chertó, un empresari natural de Bot (Tarragona). Els seus projectes industrials havien començat al seu poble natal, amb un negoci familiar al costat del seu germà Jesús, i van continuar a Tortosa, en el sector tèxtil i el dels transports. Acabada la guerra civil, va establir a Barcelona les societats alimentàries “Nutrona, S.A.” i “Industrias Azumiel, S.A.”, secundat pel seu germà Leandro. A partir dels anys cinquanta va fabricar les motocicletes “Ardilla”, i va fundar “Producciones Cinematográficas Amílcar, S.A.”. Però la seva empresa més important va ser “Automóviles Eucort, S.A.”, un projecte industrial que pretenia motoritzar Espanya amb un “cotxe popular” basat en tecnologia alemanya.

A totes aquestes iniciatives, amb independència del seu èxit comercial, va haver de lluitar incansablement per a sortejar les rígides directrius autàrquiques de l’administració franquista.

Aquest treball pretén recordar les audaces iniciatives protagonitzades per Eusebio Cortès Chertó, el context en què es van desenvolupar, i la seva influència en la història industrial del segle XX.

 

Autor: Jesús Cortès i Cots

 

Jesus Cortes

Nascut a Tortosa al 1965, fill d’una família procedent de Bot (Terra Alta). Compagina la seva professió amb la investigació històrica. Ha publicat articles d’història en diverses publicacions d’àmbit comarcal i estatal.

La seva afició pel món de l’automobilisme l’ha impulsat a la recerca de dades sobre l’empresa “Automóviles Eucort, S.A.” i els altres projectes industrials protagonitzats pel seu oncle avi Eusebio Cortès Chertó.

La investigació s’ha realitzat mitjançant l’accés sistemàtic als més importants arxius de l’estat, l’anàlisi crítica d’una exhaustiva bibliografia, i una llarga sèrie d’entrevistes amb els testimonis directes. El resultat és el llibre que ara presentem.

 

LA redonda xs ¡Infórmate sin compromiso!    Contact-Methods-Phone-icon (+34) 656 851 435  \\  [email protected]

Este sitio web utiliza cookies propias para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra Política de Cookies