fbpx

CatalunyaSegrestat

 

Título: CATALUNYA

Un País Segrestat

Autor: Daniel Marcelo Piano Bassi

ISBN: 978-84-17692-63-6

Género: ensayo político (DNF)

Tamaño: 17 x 24 cm

Páginas: 382 (B/N)

Fecha edición: Aebrero 2019

PVP Papel: 22€ (IVA incl.)

Comprar en formato papel:

libreria letras y libros

lolgo amazon 3

Y en otras plataformas:

 

Compartir

Título: CATALUNYA - Un país segrestat

“Catalunya, un país segrestat” és un recorregut per 1000 anys d’història de la relació Castella-Espanya amb Catalunya. Un intent de posar en evidència les profundes diferències entre castellans-espanyols i catalans, que ha portat a molts catalans a adoptar l’eslògan “Catalonia is not Spain”.

Una majoria monàrquica i conservadora contra una majoria republicana i progressista. Característiques irreconciliables que son el fonament principal de tanta diferència de posicions.

Aquesta obra és un tot que consta de dues parts: una primera part històrica fins al final de la guerra civil, on es posen en evidència els càstigs que Castella-Espanya, la més forta, va sotmetre a Catalunya periòdicament per la seva rebel·lia; i una segona part més contemporània, a partir de la transició, amb una anàlisi de la Constitució de 1978, el finançament autonòmic, la voluntat de diàleg no corresposta amb el Govern central, els referèndums i, finalment, un cop més, el càstig en forma de venjança del més fort cap a Catalunya, amb acusacions falses que han acabat amb presos polítics a la presó o exiliats com a escarment.

En aquest compendi s’hi vessen els arguments que, segons l’autor, Catalunya té a l’abast per negociar una millora del seu encaix a Espanya o, com a últim recurs, la seva independència. Per això és condició sine qua non que els líders catalans dissenyin una estratègia raonada i evitin cometre les errades.

Aquest llibre recull el posicionament de l’autor, però permetrà al lector formar-se la seva pròpia opinió.

 


Autor: Daniel Marcelo Piano Bassi

 

Daniel PianoBuenos Aires, 1954) és economista, docent, conferenciant i autor d'articles professionals.

A banda de la seva dedicació a la professió, plasmà en aquest assaig polític les seves inquietuds i punts de vista personals en relació amb els desacords mil·lenaris d'Espanya vers Catalunya.

Des d'Aristòtil fins a Churchill, passant per Maquiavel, van definir la política com "L'art del possible".

Aquesta definició no seria aplicable, al menys fins al present, a la política d'Espanya en quant a la disputa amb Catalunya.

Res no es possible sense un diàleg o una negociació que acosti posicions.

 

LA redonda xs ¡Infórmate sin compromiso!    Contact-Methods-Phone-icon (+34) 656 851 435  \\  [email protected]

Este sitio web utiliza cookies propias para ofrecer un mejor servicio. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Encontrará más información en nuestra Política de Cookies